Att tänka på när du väljer matta till hallen

Matta till hallen – så väljer du rätt!
Det finns några faktorer som är avgörande för att få hemmet att kännas just som ett hem. Man behöver ha de rätta möblerna, inredningen och sist men inte minst ligger det i de små detaljerna. En matta är en av dessa små detaljer, det är hemmets accessoar som håller fötterna varma och knyter ihop ett rum.

Det finns många faktorer som spelar in när man ska välja ut en matta till ett rum. När man ska välja matta till en hall kan det vara bra att välja en mer tålig matta.

Hallen är precis som köket en del av hemmet där det är mycket rörelse. Och det kan bli väldigt mycket spring, speciellt när man har barn. Man kanske glömmer något och springer in med skor för att hämta det, barnen kanske springer in med skor när de är i sina lekfulla stunder. Det kan bli mycket smuts och spring på mattan i hallen och därför är det bra att välja ett smutståligt material eller något som är lätt att tvätta.

Många val i form och färg

Eftersom det oftast är ett smalt utrymme så har man inte alltid så många valmöjligheter till placering av mattan. Däremot kan man ha många val i form och färg av matta. Man kan välja att ha en matta med mönster för att ge hallen en extra härlig känsla eller kanske välja matchande färger med de möbler man har eller väggarna. Det finns väldigt många valmöjligheter i färg och det gäller att välja det man själv tycker blir snyggt.

Tänk också på att hallen är det första man ser när man stiger in i någons hem och är det första intrycket man får av ett hem. Därför kan det vara bra att inreda på ett sätt som ger den känslan man vill att hemmet ska ha.