Hallförvaring

Det kan vara en stor utmaning att få en hall funktionell. Hallen är i många hem det absolut minsta utrymmet, samtidigt som det är här vi har det allra största behovet av förvaring. Här ska finnas plats för skor, jackor, vantar mössor och allt det där andra som man behöver när man går ut. Helst ska det också finnas plats för nycklar och andra småprylar som vi plockar ur fickorna när vi kommer in. Ju fler man är i hallen desto viktigare är det att det finns gott om förvaring. För det är ju i hallen hela familjen ska samsas när det är dags att gå till skolan och jobbet, då vi ofta också har bråttom och kanske är lite stressade. Om man inte har tillräckligt bra hallförvaring slängs både kläder och prylar huller om buller och det blir svårt för vart och en att hitta sina saker i röran. Om man har hallmöbler där man kan ha var sak på sin plats flyter även de mest stressiga mornar på, och man kan undvika massor av irritationsmoment.

En hatthylla och hängare för jackor och kappor finns i de flesta hallar, men det är sällan dessa ger tillräckligt med plats för allt man förvarar i hallen. Tyvärr tvingas många inse att utrymmet i hallen är mycket begränsat och att det därför kan vara svårt att hitta bra möbler som både ger den funktion man behöver och som samtidigt kan ge rummet ett lyft. Men, om du tittar på utbudet av hallmöbler, som alltså är tillverkade med tanke på de speciella förutsättningar som gäller i en hall, kommer du säkert att hitta lösningar.

I trånga utrymmen är det alltid bra att använda möbler som är kompakta och flexibla. Möbler som kan fylla mer än en funktion är extra bra där man har en begränsad golvyta. Och när det gäller just hallen är förvaring extra viktigt, så hallmöbler som ger förvaringsplats är värdefulla även om de inte är rena förvaringsmöbler. Det kan, till exempel, vara bra att ha någonstans att sätta sig när man ska snöra på sig skorna, och har du ont om plats och förvaring kan det då vara smart att satsa på en hallbänk med förvaring under sitsen. Då får du två funktioner i en och samma möbel och utnyttjar alltså ytan maximalt. Har du en särskilt trång hall är det alltså i dessa banor du får tänka. Flera små förvaringsutrymmen kan ju fungera lika bra som en större förvaringsmöbel om man inte har plats för en sån. Det finns en hel del hallmöbler som tjänar mer än ett syfte och som därför är smarta lösningar i den lilla hallen, men som naturligtvis också är alldeles ypperliga även i en större hall. Att bygga på höjden är ett annat sätt att ta vara på den yta man har att tillgå på ett bra sätt.

Det finns många olika typer av hallförvaring. Utbudet av hallmöbler är stort, och många av möblerna har någon typ av förvaring inbyggd, även om de kanske inte har förvaring som sin främsta uppgift. Hallbänkar, hallbyråer, hatthyllor, skohyllor och skoskåp är exempel på möbler som ingår i sortimentet för hallen. Hur man möblerar sin hall beror förstås både på smak och behov. Är du intresserad av inredning och gärna följer en speciell inredningsstil är det förstås snyggt om du fullföljer stilen också i hallen. Hallen är ju det första rum som både besökare och familj kommer in i, och det är här man får det så viktiga första intrycket av hemmet. Med bra förvaring är det förstås mycket enklare att skapa den trivsamma och inbjudande atmosfär som man vill ha i en hall.

Olika familjer behöver olika typer av förvaring och möbler i hallen för att få till både funktion och en snygg entré. En hallbänk är en möbel som kan kännas nödvändig i de flesta hus, eftersom det kan vara bra att kunna sitta när man tar på sig skor och liknande. Hallbänkar finns, som vi nämnt tidigare, med förvaring under sitsen. Här kan det faktiskt vara så gott om plats att man kan förvara stövlar och andra lite större saker. Finns det plats i hallen kan det vara praktiskt med ett par bänkar på rad. Det förenklar ofta morgonrutinerna, och speciellt i barnfamiljer, när alla samlas i hallen på morgonen.

Men de mest klassiska alternativen av hallförvaring är förstås hatthyllor, klädhängare, skoskåp och klädskåp. Möbler som sväljer det mesta i klädväg och som gör det enklare att hålla ordning i hallen. Hallmöbler kan du hitta i de flesta möbelaffärer, men tyvärr har de enskilda butikerna inte alltid ett speciellt brett utbud. Möbelvaruhusen för oftast möbler från ett fåtal utvalda märken, så om du vill se ett riktigt brett utbud får du åka runt till olika butiker för att se vad de har. Eller så tittar du här på nätet, där du oftast kan hitta det allra största utbudet, och förmodligen också de bästa priserna.

Här samlas en lång rad webbutiker som säljer både hallmöbler och andra möbler, och du ser dem samlade på ett ställe och får på så sätt en bra överblick över hela det sortiment som finns på marknaden idag. Här kan du se allt från hallbänkar och byråer till sko- och hatthyllor och klädskåp. Dessutom finner du mängder av andra hallmöbler och inredningsdetaljer som kan hjälpa till att skapa en mysig och hemtrevlig stämning i hallen. För det är väl just så vi vill att det ska vara. Det ska kännas varmt och inbjudande att komma hem, och gäster ska känna sig välkomna genast när de kommer in i ditt hem. Eftersom hallen är det första som möter en besökare, är det därför just här vi borde lägga fokus när vi inreder hemmet. Om man möts av en vänlig och vacker inredning tredan här får man genast en positiv bild av hela hemmet och kliver in med helt andra förutsättningar än när vi måste kliva över kläder och skor i högar i hallen när vi kommer in. Med bra förvaring får du möjligheten att skapa en vacker och välkomnande entré till ditt hem.