Skapa en välkomnande och trivsam atmosfär i hallen

Hallen är det första som möter de som kommer in i hemmet, både gäster och familjen. Det är ofta också hemmets mest svårstädade rum, enligt många. Vi kommer och går, och här slängs både kläder, skor och nycklar. Istället för att ge ett trivsamt och välkomnande intryck blir hallen tyvärr ofta husets rörigaste platser. Men, med rätt hallmöbler går det lätt att skapa ordning i detta kaos.

I den lilla hallen väljer du kanske hallmöbler i ett mindre format, och det är extra praktiskt med flexibla möbler, som går att fälla ihop, flytta eller hänga på väggen. Ett vägghängt hallbord, till exempel, stjäl ingenting av den värdefulla golvytan, men ger ändå en nödvändig avställningsplats. Med lådor och korgar kan du få mycket förvaring på liten yta.

Behov och utrymme styr valet av hallmöbler

Varje hem, och varje hall, har sina förutsättningar, och du väljer naturligtvis själv vilka hallmöbler som passar bäst i just ditt hem. Kläd- och skoförvaring behöver alla, men det kan lösas på många olika sätt. Du kan använda allt från garderober och byråar till sko- och hatthyllor, klädställningar eller hela förvaringssystem. Allt beroende på behov och utrymme när du ska köpa hallmöbler.

Många tänker sig den klassiska lilla bänken och en stor spegel när man talar om hallmöbler, men idag finns ett så stort och brett utbud av hallmöbler att du kan kombinera ihop en perfekt lösning oavsett hur din hall ser ut och vilka förvaringsbehov familjen har.

Hallen ger dina gäster ett första intryck

Eftersom hallen också är det rum som ger dina gäster ett första intryck, ska hallen inte bara ha en funktionell inredning. Man vill förstås också skapa en välkomnande och trivsam atmosfär, som ger en första inblick i hemmets inredningsstil. Med det breda utbudet är det inga problem att hitta hallmöbler som passar in, oavsett hur du inreder hemmet för övrigt. Det spelar ingen roll om du har ett toppmodernt hem, eller inreder i en klassisk, lantlig, romantisk stil eller föredrar den tuffa fabriksstilen. Du kan garanterat hitta hallmöbler som faller dig i smaken, och som motsvarar dina önskemål både vad gäller design och funktion.

Ett stort utbud av möbler och inredningsdetaljer gör det möjligt att inreda hallen på ett personligt sätt, och det finns massor av val att göra. Oavsett om hallen är stor eller liten ska den kunna rymma förvaring för hela familjen, och här kan du skapa en lösning med hela möbler hyllor, lådor eller det som passar bäst i just er hall. En bänk, pall eller stol är praktiskt om man har plats, och en spegel hör också till det som många tycker måste finnas i hallen. Belysningen är förstås viktig, och kanske i synnerhet i den lilla hallen. Hallen är ofta ganska mörk, och här kan strategiskt placerad belysning göra underverk. Ljus skapar också mer rymd, och en trång hall kan genast kännas betydligt rymligare med rätt placerad belysning.

Har du svårt att se hur du ska kunna skapa ordning i kaoset i din hall, kan du titta på det stora utbudet av hallmöbler här på nätet. Här har du hela sortimentet samlat, och du får massor av inspiration för att skapa en välkomnande och strukturerad hall.